På festivalkontoret
(Poppes plass)


Via TicketCo:
canalstreet.ticketco.no


hashtag #csarendal

BEL CANTO

En begivenhet av de store. Tenk at Bel Canto samles igjen for Canal Street! Bandet har virkelig mange fans etter sine store suksesser fra 80- og 90-tallet,

Bel Canto ble startet i 1985 av Nils Johansen, Anneli Drecker, og Geir Jenssen. Gruppen dro ut av landet for å få platekontrakt, og fikk napp hos belgiske Crammed Discs. Gruppen var en av de første i Norge til å benytte datamaskiner som et hovedelement i musikken, både i studio og på konserter.

Nils Johansen kjøpte det engelske datamaskinbaserte UMI-systemet (Depeche Mode, Yazoo, Erasure). Geir Jenssen ble den første i Norge som brukte det eksotiske systemet Yamaha CX 5 live, og Bel Canto fortsatte å være svært oppdaterte på teknologi. Senere innførte Bel Canto andre musikalske elementer i musikken, først og fremst på grunn av multiinstrumentalisten Nils Johansen, som spiller bass, gitar, fløyte, mandolin og en rekke andre instrumenter, ved siden av å ha hatt fiolin som hovedinstrument fra han var barn.

For albumet Shimmering, Warm & Bright vant bandet Spellemannprisen 1992 i klassen pop. For Magic Box vant de klassene gruppe og dance/techno under Spellemannprisen 1996. Bel Canto kommer til Arendal i forbindelse med Anneli Dreckers deltakelse under Arendal sessions – og det blir således sannsynligvis deres eneste opptreden i 2015?

Relevante linker

Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Navn:  
Epost: